14:44 tarihinde HeroTurk tarafından yazıldı.



Dijital Gazetecilik olarak bilinen ve kişilerin hikayelerini bir araya toplamasını ve hikaye oluşturabilmesini sağlayan Storify, Sosyal Medyâ da tutulan ve kendini sevdiren girişimlerden. 2013 Eylülünde Livefyre tarafından satın alınan girişim, kuruluş manifestolarında amaçlarını; insanların seslerini yükseltebilmelerini sağlamak, aradaki bağı oluşturmak ve bir anlam kazandırmak olarak ifade etmekte ve insanların seslerini yükseltebilmesi için Storify’in güçlü bir araç olduğunu dile getirmekte. Şu ana kadar 2 ödül kazanan Storify kullanıcı ağını da giderek genişletmekte. Kişilerin kendi hikayelerini oluşturabilmelerini sağlayan uygulama bu konuda oldukça sade bir arayüze sahip. Uygulamanın kullanım olarakda bir hayli rahat olması gelişmesindeki büyük etkenlerden diyebiliriz. Çek - Bırak özelliğiyle çalışan Storify sadece Twitter değil, aynı zamanda Google, Flick-r, Facebook, Instagram ve daha pek çok sosyal medya ağıyla beraber harici sitelerede hikayelerinizde yer verebilmektedir. Yani kişisel blog veya haber sitelerinde yer alan haberlerinde bağlantılarını hikayelerinize ekleme imkanı sağlamaktadır. Storify ile oluşturduğunuz hikayeleri oldukça hızlı bir şekilde sosyal ağlar üzerinden paylaşabilirsiniz. Storify, hikayeler üzerinden yorum, tweet ve  retweet’e olanak tanıması hikaye oluşturan kişi ve bunları takip eden kişiler arasındaki iletişimi kolaylaştırabiliyor. Arap Baharı veya Wall Street’ı İşgal Et eylemlerinde oldukça aktif ve hızlı kullanılan uygulama, oldukça güzel birde editöre sahip. Editör aracılığıyla hikayelerinizde vurgulamak istediğiniz yerleri daha rahat öne çıkarabilirsiniz. Uygulama’ya, Twitter’ın yanı sıra Facebook hesabınız ilede giriş yapabilirsiniz. ( | @)

2 Milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Manage Flitter, ilginç bir geçmişe sahip. Manage Twitter olarak faaliyete başlayan uygulama, daha sonraları çeşitli davalar ile karşılaşmış ve adını Manage Flitter olarak değiştirmiştir. Twitter’ın en iyi profil optimize imkanı sağlayan uygulamalarından biri olarak bilinen Manage Flitter hali hazırda ücretli ve ücretsiz olarak yolculuğuna devam etmektedir. Uygulama şu ana kadar 4 büyük ödül kazanmıştır. Filtreleme sistemi rakiplerine göre oldukça ileri düzeyde ve kullanıcılarına çok farklı seçeneklerde takipçi analizi sunabilmektedir. Twitter’ın en bilindik raconlarından olan ve popüler olma yolunda ciddi bir basamak gibi duran - takip edeni takip ederim- olayını çok daha pratik bir şekilde kullanıcılarına sunabilen Manage Flitter bunun yanı sıra, profil resmi olmayan kullanıcıları, Türkçe konuşmayan veya Türk olmayan kullanıcıları, son 30 Gün içinde hiçbir twit atmayan kullanıcıları, sizden daha az takipçiye ve daha çok takipçiye sahip olan kullanıcıları, atmış olduğu twitleri çok kullanıcı tarafından reetwet edilen, favorilere alınan ve yine tam tersi olarak atmış olduğu twitleri az tepki alan kullanıcıları, sürekli twit atan geveze ve az twit atan sessiz kullanıcıların analizini yaparak sizlere sunabiliyor. Ücretsiz olarak tüm bu filtreleme sisteminden faydalanabiliyorsunuz, yalnız bunun için günlük limitlere sahipsiniz. Manage Flitter twitter hesabını takip ederek, twit atarak günlük limitinizi yükseltebilirsiniz. Uygulamada Business ve Pro olmak üzere iki farklı ücretli üyelik sistemi mevcut. Pro üyelikte, herhangi bir limit bulunmamaktadır. 1 Hesap yönetimi 12 $, 5 Hesap yönetimi 24 $ vs.. şeklinde bir ücretlendirmeye sahiptir. Business üyelikse, adından da anlaşılacağı üzere kurumlar ve şirketler için tasarlanan üye grubudur. ( | @)

İlk olarak Twitter uygulaması olarak ortaya çıkan Klout, zamanla popülerliğini artırmış ve sonraları Facebook, Google+, LinkedIn, Foursquare ve Instagram gibi yaygın Sosyal Ağ’larıda içine alarak genişlemeye devam etmiştir. Kolut, Sosyal Ağlar üzerinde çeşitli ölçümlerinizi yapan, hangi kelimeleri daha çok kullandığınızı, hangi kelimelerin daha çok etkilediğini tespit etmeye yarayan bir uygulamadır. Uygulama, sisteme kayıtlı olan her kullanıcıya bir puan atayarak bu puanlar üzerinden işlem görüyor. Sosyal Medyâ da ne kadar aktifseniz, o kadar çok puana sahipsiniz demektir. Yani sadece Twitter ile sınırlı kalmayarak, Klout’a bağlayacağınız her bir farklı Sosyal Ağ hesabınız, sizin için artı bir Klout puanı olarak geri dönüş oluyor. Youtube videolarınızdaki beğenilerin, Facebook hesabınızdaki yorumların veya atmış olduğunuz Twit/lere karşı almış olduğunuz tepkilerin hepsi Klout tarafından hesaplanıyor ve profilinize yansıtılıyor. Şu ana kadar uyguladığı pek çok yöntem, kısa sürede benimsenen ve hızla kabul gören Klout pek çok firmayla anlaşmalar düzenleyerek, Klout Puanı yüksek kişilere öncelk tanıyabiliyor. Örneğin piyasaya yeni çıkacak olan bir ürün, ilk olarak Klout puanı yüksek kişilere sunulabiliyor. Audi, Microsoft vb. pek çok firma, Klout puanı yüksek kişilere öncelik tanıyabiliyor. Tabi Klout sistemini, sadece Puan’dan ibaret görmek, sanırım biraz hatalı olur. Yani kaç puan alıyorum acaba diyerek sisteme kaydolup sonrasında ayrılmak bir yana, Klout’un sunmuş olduğu ayrıcalıkları tanımak ve bunları kullanmak diğer bir yanda hesabınıza katkı sağlayabilir. Keza, çeşitli çevreler ile olan iletişiminizi Klout aracılığıyla güçlendirebilir, rakiplerin yöntemlerini öğrenebilir ve Sosyal Medyâdaki duruşunuzu çok daha güçlendirebilirsiniz.  ( | @)

Özellikle Twitter üzerinde bir hayli kullanıcı kitlesine sahip olan Hoot Suite, birden fazla hesabınızı tek bir panelden yönetme imkanı sunuyor. Uygulama ile, Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, foursquare, Wordpress ve Mixi üzerindeki hesaplarınızıda aynı panel üzerinden yönetebilirsiniz. Hoout Suite üzerinde yönetmek istediğiniz hesaplarınızın tümüne, kısıtlamalar verebilmek mümkün. Örneğin uygulama üzerine ekleyeceğiniz Twitter hesabınızda, sadece Mentions’ların görünmesini harici hiçbir alanın görüntülenmesini istemiyorsanız, Add Stream sekmesinden sadece Mentions düğmesini işaretleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Kendinize ait panelinizi istediğiniz gibi kişiselleştirebilir, farklı temalar kullanabilir, vereceğiniz koordinatlar doğrultusunda belirli vakitlerde, uygulamanın sizin yerinize twit atmasını sağlayabilirsiniz. Uygulama üzerinde detaylı Raporlama seçeneği mevcut. Keza bu alana çeşitli dış bağlantılar ekleyerek, raporlama olayını daha da genişletebilirsiniz. Fakat bu özellik henüz ücretsiz üyeliklere sunulmuş değil. Uygulama üzerinden farklı kişileri takip edebilir, farklı sekmeler aracılığıyla istediğiniz kullanıcıyı görebilirsiniz. Takip et - Takibi bırak gibi işlemlerin yanı sıra, direk mesaj atabilir, gelen mesajları görebilirsiniz. Hoot Suite uygulamasını sadece webden değil, aynı zamanda masaüstü uygulamasıyla, evden, android ve ios uygulamalarıyla cepten veya tabletten vs.. her yerden sorunsuzca kullanabilirsiniz. Hoot Suite kendi uygulama mağazındaki uygulamalar ile Youtube, Flick-r, SalesForce, Instagram, Mailchimp, EverNOTE, Stumpleupon, Reddit, Vimeo, Blogger ve daha onlarca platform ile entegre edilebiliyor. Fakat bu uygulamaların bir kısmı ücretli, bir kısmı ücretsiz.  ( | @)

Twitter uygulamaları içersinde belki adı en fazla duyulan, en çok haberlere düşen uygulama diyebiliriz TweetDeck için. Bu uygulamayla beraber Twitter üzerindeki pek çok farklı kullanıcı hesabını tek bir panel üzerinden yönetebilir, dilediğiniz her türlü değişikliği panel üzerinden yapabilirsiniz. Oldukça sade bir yapısı olan TweetDeck, karmaşadan uzak pratik bir arayüze sahip. Uygulamayı farklı platformlar üzerinden de kullanabilirsiniz. İsterseniz uygulama adresinden gerekli yazılımı sağlayarak Masaüstü bilgisayarınıza kurabilir, isterseniz Chrome Tarayıcınıza uygulama olarak ekleyebilirsiniz. TweetDeck’e başlayabilmek için lazım olan tek şey bir mail adresi. Ardından belirleyeceğiniz bir şifre ile uygulamaya giriş yapabilirsiniz. Uygulama ekranı yeni giriş yapan kullanıcılar için ayrı sütunlar halinde sıralanıyor. Bu sütunları yine kendi zevkinize göre düzenleyebilirsiniz. Panele istediğiniz sütunları ekleyebilir, istediğiniz sütunları üst tarafta yer alan seçeneklerden (Remove) kaldırabilirsiniz. Uygulama üzerinde aynı zamanda filtreleme özelliği de bulunmaktadır. Görünmesini istemediğiniz kelimeleri Ayarlar menüsünden filtreleyebilrsiniz. TweetDeck uygulaması için şunu özelikle belirtmek isterim, CW ile ilgili yapılacak hashtag çalışmaları için yüksek takipçi hesabına sahip arkadaşlar TweetDeck uygulamasını kullanabilir bu sayede gayet hızlı ve pratik olarak, daha fazla kullanıcı tarafından tepki alabilirler. TweetDeck’in bir başka getiriside, Deck grubu olarak bilinen ve yüksek takipçi oranına sahip kullanıcıların veya sahip olmak isteyen kullanıcıların birbirleri arasında yaptığı RT/Fav olayını sağlaması ve bu şekilde kişilerin twitter profillerini daha popüler hale getirmelerine yardımcı olmalarıdır. Kısacası TweetDeck, birden fazla kullanıcı hesabı olan arkadaşlar için muhakkak denemelerini tavsiye ettiğim bir uygulamadır.  ( | @)


Düzgün ve temiz bir Twitter profili için açıkcası pek çok uygulama bulunmakta. Manage Flitter, Refollow vs. bunlardan ikisi ve listemizde. Fakat herhangi birinde olan özellik, bir diğerinde bulunmadığı için Twitter profillerinde ihtiyaç duyulmakta. Tweepi’de genel olarak Refollow, Manage Flitter benzeri bir işlev görmekte. Yani sizin takip ettiğiniz halde sizi takip etmeyen veya sizi takip ettiği halde sizin takip etmediğiniz kullanıcıları
basit ve sade bir arayüzde ekrana yansıtabiliyor. Tweepi tüm bunların yanı sıra toplu takip yapma veya toplu takip bırakma işlevide görebiliyor. Uygulama sitesinde bulunan Dashboard menüsüne tıklayarak, karşınıza çıkan ekranda Follow Followers menüsünü seçebilir ardından takipçilerini toplu halde takip etmek istediğiniz kişinin kullanıcı adını girerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sayfanın sağ altından bulunan 20 sayısını, 40 yaparak ana ekranda görülecek olan kullanıcı sayısınıda yükseltebilirsiniz. Follow Followers menüsünün bulunduğu alanda yer alan Flush sekmesiyle sizi takip etmeyenler kullanıcılarıda toplu halde takip etmeyi bırakabilirsiniz. Oldukça pratik ve basit bir sistem. Yalnız daha önce belirttiğimiz gibi, toplu yapılan işlemler Twitter’ın sevmediği işlemlerden biri. Hesabınız askıya alınabilir ve engellemelerle uğraşabilirsiniz. Bu yüzden gündelik sınırları aşmamaya dikkat edin. Tweepi, takip ettiğiniz kişilere dair bazı profil bilgilerinide yine aynı işlem ekranında sizlere analiz edebiliyor. Lokasyon/Konum bilgileri, en son twit attığı zaman, takip ettiği kişi ve takipçi sayısı gibi bilgileri yine bu ekrandan görebilir, aynı sayfa üzerinden görünen kullanıcılara twit ve dm atabilirsiniz. Kısacası Tweepi, oldukça basit kullanımıyla rakipleri yanında güzel bir alternatif. ( | @)


Paper, adından da anlaşılacağı üzere Sosyal Medya eksenli bir gazete uygulaması.
Dijital Gazeteciliğin iyice yaygınlaşmaya başlaması bu konuda girişimcileri harekete geçirmiş ve daha önce benzeri pek çok uygulama kullanıcılara sunulmuştu. Fakat Paper, kendinden önceki benzer uygulamaların arasından sıyrılarak bugün Sosyal Medya’nın en göze çarpan uygulamalarından biri oldu diyebiliriz. Uygulama ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı üyelik sunmakta. Gazetenizi haftalık ve günlük olarak farklı şekillerde düzenleyebilir, ister çeşitli gazetelerden istersenizde sadece seçmiş olduğunuz konulardan oluşan tek sayfalık Dijital Gazetenize sahip olabilirsiniz. Paper uygulamasını kullanarak oluşturacağınız gazetenize, RSS Beslemelerinden, Google+, Facebook ve Twitter üzerinde yapılan açık paylaşımlardan veya Youtube kanllarından videolar ekleyebilirsiniz. Birden fazla etiket veya kanal ekleyebilir veya sadece belirli kişilerin yapmış olduğu paylaşımları uygulama üzerinde görebilirsiniz. Örneğin, Cyber Warrior ile ilgili bir gazete oluşturacaksınız veya Akıncılar ile ilgilii ve bu gazetede sadece belirli kullanıcıları değil bu içeriğe sahip tüm paylaşımları görüntülemek istiyorsanız, Youtube, Google+, Facebook ve Twitter üzerinde paylaşılan ’Akıncılar’ içeriğine sahip her türlü resim, video ve içerik günlük olarak gazetenizde listelenebiliyor. Bunun için sadece etiketi eklemeniz kâfi. Bunun yanı sıra, istediğiniz web sitelerin RSS Beslemelerini de kullanarak, yine o alanlarda yapılacak olan paylaşımları sayfanıza eklemeniz mümkün. Paper uygulamasını sadece belirli kişilerin yapmış olduğu paylaşımları görüntülemek içinde kullanabilirsiniz. Bunun için uygulamaya en fazla 25 kullanıcı ekleyebiliyorsunuz. Yani gazetenizde sadece seçmiş olduğunuz bu 25 kişinin paylaşımları görüntülenebiliyor. Tabi bu sayı isteğiniz oranında değişiyor. Paper.li tüm bunların yanı sıra gazete üzerinde gösterilen twit/leri, bu twit/lere ekli video veya resimleri görüntüleyebilmeniz için sizi başka bir uzantıya göndermiyor, aynı sayfa üzerinde tüm materyalleri görebilmenizi sağlayabiliyor. ( | @)

Takipçi analiz uygulaması olan Refollow, yukarıda bahsettiğimiz Manage Flitter ile pek çok ortak noktaya sahip. Takip ettiğiniz kişileri ve sizi takip edenleri görebildiğiniz uygulama aynı zamanda sizi takip eden kullanıcılarında bağlantıda olduğu kişileri size listeleyebiliyor. Refollow ücretsiz olarak pek çok işlem sunmaktadır. Twitter analiz uygulamaları arasında en çok kullanılan uygulamaların başında gelmektedir.. İlgi alanlarını filtreleyerek, sizinle aynı ilgi alanlarına sahip kişileri bulmanıza yardımcı olabilir. Sizi takip eden kullanıcıların atmış oldukları twit sayılarına, takipçi ve takip ettikleri kişi sayılarına göre filtreleme yapabilir, istediğiniz kullanıcıyı bloklayabilir veya unfollow yapabilirsiniz. Profilinizden bahseden kullanıcıları görebilir, sadece belirli bir profili takip eden kişilerinde analizini yapabilirsiniz. Refollow kullanıcılarına aynı zamanda toplu işlem olanağıda sunmaktadır. Fakat bu işlem Twitter tarafından pek hoş karşılanmadığı için olumsuz durumlar çıkabilir ortaya. Tüm bunların yanı sıra, sizi takip eden kullanıcılar hakkında da detaylı analiz özelliği bulunmaktadır. Sizi takip eden kişilerin günde ortalama kaç twit attığı, takipçi ve takip ettiği kişi sayıları, twit listeleri vb. pek çok analizi de Refollow ile görebilmeniz mümkün. Kullanımı ilk etapda biraz karışık gibi görünsede, aslında çok daha pratik ve kolay bir kullanımı mevcut. Refollow daha çok, hızlı bir şekilde takipçi kazanmak isteyen kişi ve kurumlar tarafından kullanılıyor. Uygulama, tıpkı diğer uygulamalar gibi Ücretli bir üyelik sistemide sunuyor. Pro üyelik, 1 hesap için sınırsız kullanım izni sunarken 20 $, Business seçeneği 5 hesap karşılığı 50 $ ve Kurumsal hesaplar içinse 20 hesap karşlığı 150 $ şeklinde ücretlendirilmiş. Refollow ödemelerini sadece Paypal üzerinde kabul ediyor.  ( | @)

Twitter kullanıcılarını oldukça bunaltan nedenlerin başında, sürekli atılan twitler geliyor. Buffer uygulaması bu durumun önüne geçebilmek için sunulan bir uygulama. Diyelim ki çok sık twit atan kullanıcılardan birisiniz ve takipçilerinizin bundan sıkılarak takibi bırakmasını istemiyorsunuz. Tam olarak burada Buffer imdadınıza yetişiyor ve atacağınız twitleri çeşitli zaman aralıklarına bölerek sizin yerinize atabiliyor. Zamanlama olayınıda tabii kendine göre değil, sizin direktiflerinize göre uyguluyor. Bir başka örnek, gece vakti aklınıza birşey geldi fakat o an aktiflik sayısının az olduğunu düşünüyorsunuz, twit’iniz istediğiniz başka bir vakit gönderebilmesi için Buffer’a vereceğiniz talimatla gönderebilirsiniz. Buffer aracılığıyla gönderilen paylaşımların sayısı an itibariyle 1.000.000’u aşmış durumda. Android tabanlı bir cep telefonunuz varsa Buffer’ı uygulama olarak da indirip kurabilirsinz. Twitter’ın yanı sıra Facebook ve LinkedIn gibi Sosyal Ağlarında yönetilebildiği uygulama, tek bir panelden pek çok işlem yapmanıza olanak sağlıyor. Hesaplarınızdan paylaşılan URL’leri otomatik olarak kısaltmakla beraber, kendinize bir takım kurabilmenizi ve pek çok kişiye yönetim izni verebilmenizi sağlamaktadır. Ücretli ve Ücretsiz olarak iki farklı üyelik sistemi bulunan Buffer, ücretsiz üyeliklere günde 10 paylaşım sınırılaması getirmiş durumda. Eğer Sosyal Medya’yı çok sık kullanmıyorsanız 10 paylaşım hakkı yeterli olacaktır. Buffer çeşitli uygulamaların yanı sıra, Google Chrome tarayıcıları içinde bir uygulama sunmuş durumda. Sunulan bu uygulama sayesinde Buffer’ın pek çok ana özelliğine, tarayıcınıza eklenen ufak bir eklenti ile ulaşabiliyorsunuz. Örneğin sosyal mecralarda hoşunuza giden bir ileti gördünüz, o an hesabınıza girmek vs. durumlar ile uğraşmadan Chrome Eklentisi ile direk paylaşabiliyor veya paylaşılması için belirli bir zamana kadar erteleyebiliyorsunuz. Sonuç olarak Buffer farklı yapısıyla en iyi profil yönetim araçlarından biri diyebiliriz. ( | @)

2 Milyondan fazla kullanıcısıyla 120 ülkede aktif olarak kullanılan Add Me Fast, şu ana kadar 1.500.000.000’a yakın işlem görmüş bir uygulama. Twitter ile başlayan macerası, Youtube ve Facebook sayfalarıyla devam edegelmiş, hali hazırda pek çok kişi ve kurumun aktif olarak kullanmaya devam ettiği bir uygulama. Uygulama üzerinden Facebook Sayfa Beğeni / Sayfa Abonesi / Post ID Beğeni, Google+ Çerçevelere Ekleme, +1 Verdirme, Web Sitelere Organik Ziyaretçi, Youtube Videoları İzletme, Kanal Aboneliği Kazandırma ve Twitter Üzerinde Takipçi Artırma, Retweet ve Favori Yaptırma gibi çeşitli özelliklere sahiptir.  Uygulama Kredi karşlığı çalıışmakta. Örneğin siz uygulamanın ekrana yansıttığı kullanıcıları takip ettikçe kredi kazanıyor ve bu kredileri yukarıda örneklerini verdiğimiz şekilde kazanabiliyorsunuz. Tabi Add Me Fast uygulamasında kredi kazanmanın pek çok yolu bulunmakta, sadece twitter değil bunun yanı sıra Facebook ve Youtube üyeliklerinizi bağlamakta size Kredi olarak dönebiliyor. Sol Menü de bulunan Free Points sekmesine tıklayarak Kredi kazanmanın tüm yöntemlerini görebilirsiniz. Hangi sosyal ağ ile kredi kazanmak istiyorsanız, o hesabınızın işlem göreceği vakit açık ve aktif olması gerekmektedir. Aksi taktirde işlem yapamazsınız. Burda belirtilen yöntemler ile kazandığınız kredileri, yine sol tarafta bulunan Add Site/Page menüsünden istediğiniz şekilde harcayabilirsiniz. İsterseniz Youtube videolarınızın izlenme sayısını yükseltebilir, isterseniz Twitter takipçilerinizi çoğaltabilirsiniz. Add Me Fast hakkında arama motorlarında onlarca hile/bot veya hack yöntemleri anlatılmakta. Özellikle uygulama olarak size sunulan botları indirip kurmayın, keza hem kişisel güvenliğinizi tehlikeye atabilir hemde vaktinizi boşa harcayabilirsiniz. Bu yüzden özellikle belirtilen legal yollarda kredi yükseltmeye çalışabilirsiniz. ( | @)
" En İyi Twitter Uygulamaları | TOP 10 " yazısına yapılan yorumlar :
  1. The most widely used social network site Twitter aids individuals to comprehend about recent topics and pursuits or social reactions of their favorite actresses and actors. buy twitter follower

    YanıtlaSil
  2. You could promote your company by including as numerous facebook likes as you can, as people consistently seek brands and items that have bunch of likes on facebook. buy usa facebook likes

    YanıtlaSil
  3. The most sought after online social networking site Twitter helps persons to learn about ongoing matters and activities or social reactions of their favorite fames. buy real twitter followers

    YanıtlaSil
  4. If you are being assured 24/7 Customer Service and life-time replacement then never think twice when you Buy facebook reviews from a vendor. buy facebook 5 star rating

    YanıtlaSil
  5. In case you are being promised 24/7 Support Service and life-time replacement then never think hard any time you Buy facebook reviews from a provider. buy 5 star facebook rating

    YanıtlaSil
  6. Life time Replacement is something that you hardly find, as you Buy facebook reviews. Just a handful of excellent suppliers provide this. buy 5 star facebook review

    YanıtlaSil
  7. There's nothing free these days, but ensure that you Buy facebook reviews merely from reliable sources for successful acceptance online. buy facebook fanpage ratings

    YanıtlaSil


Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.Tüm hakları saklıdır.